STTK:n, Akavan ja SAK:n yhteinen puhelin- ja verkkopalvelu Kesäduunari-info auttaa sekä kesätyöntekijöitä että työnantajia.

Kesäduunarineuvoja, oikeusnotaari Juuli Jokinen kertoo, että puhelin on ehtinyt soida tasaisesti.

“Palkoista on kysytty paljon. Nyt kun kesätyösuhteet ovat alussa ja työsopimuksia vielä tehdään, moni tahtoo esimerkiksi tarkistaa, mikä on alan minimipalkka”, Jokinen kertoo.

Hän uskoo, että kysymysten teemat elävät kesätöiden edetessä.

“Uskoisin, että myöhemmässä vaiheessa kesää tulee enemmän esimerkiksi työ- tai koeaikaan ja muihin, oman tilanteen kannalta ajankohtaisiin asioihin liittyviä kysymyksiä.”

Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, joten avun pyytämistä ei tarvitse arastella.

 

Kiinnostu työelämän pelisäännöistä

Myös työnantajat voivat neuvoa tarvitessaan soittaa infopuhelimeen. Juuli Jokinen kertoo, että työntekijöitä ja työnantajia yhdistää kiinnostus palkka-asioita kohtaan.

“Palkanmaksu on työnantajan päävelvoite ja monelle työntekijälle palkka on se tärkein asia. Siihen liittyviä asioita kysytään vuodesta toiseen niin työnantaja- kuin tekijäpuolelta.”

Jokinen huomauttaa, että tietoisuutta työelämän pelisäännöistä olisi tärkeää lisätä muutenkin. Kesäduunari-info on yksi hyvä tapa tarjota neuvontaa, mutta asia ei saisi unohtua kesän päättyessä.

“Yleinen tietoisuus työsuhteen ehdoista on tärkeää. Tämä koskee kaikkia työntekijöitä, ei ainoastaan nuoria. Kannattaa olla hereillä, kun kyse on omista oikeuksista.”

 

Kesäduunari-info palvelee toukokuusta elokuun loppuun

Kesäduunari-info on avoinna perjantaihin 31. elokuuta saakka. Palvelun verkkosivuille www.kesaduunari.fi on koottu kesätyöntekijöille tärkeää työelämätietoa kuten kesäduunarin muistilista ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Sivujen kautta voi lähettää kysymyksiä kesäduunarineuvojalle.

Puhelinpalvelu vastaa maanantaista perjantaihin kello 9–15. Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa nimettömänä ja se on maksuton.

Puhelimitse neuvoja saa numerosta 0800 179 279. Kesäduunari-info on myös Facebookissa https://www.facebook.com/kesaduunari/ ja Twitterissä https://twitter.com/Kesaduunari.

 

 

 

 

 

Lue myös:

Työsopimuksen lyhyt oppimäärä

Tiedä arvosi – palkka kuuluu myös harjoittelijalle!

 

2018-05-09T12:37:48+00:00