Työntekijäkokemuksesta huolehtiminen työpaikalla on jokaisen vastuulla

Pienikin ele voi käynnistää positiivisen dominoefektin – ja työntekijäkokemuksen paraneminen etenee kuin itsestään, kirjoittaa OP:n henkilöstöpäällikkö Mari Katara.

Talousmedia Forbes ennusti alkuvuonna, että 2018 tulisi olemaan työntekijäkokemuksen vuosi organisaatioissa. Ennusteen mukaan asiakaskokemukseen panostaminen ei enää riitä, vaan yritysten on jatkossa osattava erottautua sitoutuneilla ja hyvinvoivilla työntekijöillä.

OP:n henkilöstöpäällikkö Mari Katara kirjoittaa HENRY ry:n blogissa, että työntekijäkokemus muodostuu kaikissa niissä kohtaamisissa, joita työpaikalla tapahtuu. Työntekijäkokemuksen rakentaminen on siis jokaisen vastuulla. Ei riitä, että työntekijäkokemus kirjataan yrityksen strategiaan. Johdon esimerkillä on tietenkin iso merkitys, mutta toivottu käytös pitää myös näkyä arkipäivän puheissa ja teoissa.

“Mikään ei estä juuri minua aloittamasta juuri tänään panostamista siihen, miten kohtaan ja kohtelen työkavereitani niin onnistumisten keskellä kuin vastoinkäymisten tullessa kohdalle. Pienikin positiivinen ele voi käynnistää positiivisen dominoefektin – ja työntekijäkokemuksen paraneminen etenee kuin itsestään”, Katara kirjoittaa.

Merkityksellisyys työntekijäkokemuksen ytimessä

Työntekijäkokemukseen satsaavat organisaatiot ymmärtävät, että työtehtävässään viihtyvä ja motivoitunut työntekijä on yritykselle kultakimpale, joka herättää visiot henkiin ja kuljettaa yhtiötä kohti yhteistä päämäärää. Työntekijäkokemuksen suurimpia määrittäjiä on se, kokeeko työntekijä tehtävänsä merkitykselliseksi vai ei.

Työntekijä saa voimaa, kun hän tietää omalla panoksellaan olevan merkitystä. Kataran mukaan esimiesroolissa olevat henkilöt voivat vaikuttaa merkityksellisyyteen keskustelemalla säännöllisesti työntekijöiden kanssa yhtiön strategiasta, visiosta ja missiosta sekä linkittämällä oman tiiminsä suunnitelmat ja projektit niihin.

“Merkityksellisyyden tunnetta pystytään vahvistamaan sillä, että ihmisten toimenkuvat on organisoitu liiketoimintaan ja asiakasrajapintaan mahdollisimman läheisesti linkitetyiksi, mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Aina se ei esimiehen kannalta ole kaikkein helpoin organisointitapa, mutta johtaa taatusti pitkällä aikavälillä parempaan työntekijäkokemukseen.”

 

Jutun lähteenä on käytetty Mari Kataran blogikirjoitusta, joka on ilmestynyt HENRY ry:n verkkosivuilla. HENRY ry on henkilöstöjohdon ja -ammattilaisten yhdistys.

 

Kuva: 123rf.com

 

Lue myös:

Trainee.fi – Työhaastattelu voi jännittää myös haastattelijaa – tässä vinkit tilanteeseen!

Trainee.fi – Huono johtaminen on kuin kivi kengässä

2018-11-01T10:19:31+00:00