TRAINEE-TARINAT

Schneider Electric

29.03.2018

”Schneider Electricin tuotteita on kaikkialla. Nykyään on hauskaa esimerkiksi jossain virastossa vuoroaan odotellessa katsella pistorasioita tai valokatkaisimia, että tuokin on meidän. Myös kavereiden sähkökaappeja tulee toisinaan tutkittua ja esiteltyä, mikä kaikki siellä on Schneider Electricin valmistamaa.

Olen valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi. Kuullessani Energy Generation -ohjelmasta ensimmäistä kertaa pidin sitä mahtavana tilaisuutena ja kiinnostuin heti. Hain ja tulin valituksi.

Suurimpana yllätyksenä minulle on tullut, kuinka valtava yritys Schneider Electric on ja mitä kaikkea se tarjoaa. Toki olen tiennyt sen numeroina, mutta vasta kun trainee-jakson alkuvaiheessa menimme Schneiderin toimipisteeseen Ranskan Grenobleen, jossa työskentelee 5000 henkilöä, aloin konkreettisesti hahmottaa yrityksen mittakaavaa. Täällä on valtavasti mahdollisuuksia ja kansainvälinen ura on yksi niistä. Kansainvälistä työtä voi tosin tehdä myös ihan vaikka Schneider Electricin Lahden toimipisteestä käsin, kiitos nykyteknologian.

Olen trainee-jaksoni aikana työskennellyt teknisen määrittelyn tiimissä. Pyrimme vaikuttamaan muun muassa kiinteistöjen rakentajiin ja suunnittelijoihin sekä lisäämään tietoa esimerkiksi muuntojoustavista kiinteistöistä. Muuntojoustavassa kiinteistössä otetaan jo suunnitteluvaiheessa huomioon sen kyky muuntautua elinkaaren aikana tapahtuviin muutoksiin ja tehdään sähkö- ja LVI-ratkaisut tätä silmällä pitäen. Nämä ratkaisut tukevat osaltaan tehokasta energianhallintaa sekä kestävää kehitystä, joka on myös itselleni tärkeä arvo.

Haastava, mutta palkitseva ohjelma

Trainee-jakso on intensiivinen ja edellyttää kykyä vastaanottaa ja omaksua runsaasti tietoa lyhyessä ajassa. Se on välillä tuntunut ehkä haastavalta, mutta on myös tavattoman palkitsevaa. Meitä valmennetaan monella tasolla. Erityisesti mieleeni on jäänyt mentaali- ja esiintymisvalmennus, jossa harjoittelimme presentointia ja ilmaisua eleiden hallinnasta lähtien. Esiintyminen on mielestäni tarpeellinen taito, jota tekniikan alan opiskelija harvemmin koulusta saa.

Energy Generation päättyy osaltani pian, mutta työni Schneider Electricillä ja teknisen määrittelyn tiimissä jatkuu. Organisaatio on tullut tutuksi ja olen luonut hyvän kansainvälisen verkoston. Minulla on mahtavat työkaverit,  kaikki mahdollisuudet edetä urallani ja tilaisuus kehittyä oman alani ekspertiksi. Vuorihan siinä tietysti on kiivettävänä, että huipulle pääsee, mutta mikäs tässä kiivetessä!

Tämä on ollut hieno tilaisuus päästä aloittamaan työura ja voin vilpittömästi suositella Energy Generation trainee-ohjelmaan hakemista.Täällä tosiaan pääsee tekemään jotain uutta ja erilaista sekä oppimisen lisäksi myös vaikuttamaan.”

Kuvassa Energy Generation Trainee Tuomas Rokka Ranskan Grenoblessa.

Lue lisää Energy Generationista! 

Tutustu myös videoon, jossa viime vuoden Energy Generation -traineet kertovat kokemuksestaan!

2018-04-06T07:14:46+00:00