TRAINEE-TARINAT

Schneider Electric

06.04.2018

Schneider Electric Energy Generation on hyvä startti työelämään

”Ympäristöasiat alkoivat kiinnostaa minua opiskeluaikana. Eläminen energiatehokkaasti on tärkeää, sillä maapallon resurssit ovat rajalliset. Halusin päästä tekemään työtä, jolla on oikeasti merkitystä. 

Valmistuttuani Lapin AMK:sta tuotantotalouden insinööriksi, hakeuduin vielä Lahden ammattikorkeakouluun opiskelemaan energia- ja ympäristötekniikkaa. Schneider Electricin Energy Generation trainee-ohjelmaan pääsin mukaan pian valmistumiseni jälkeen. Varsinkin ohjelman kansainväliset mahdollisuudet kiinnostivat minua. Odotuksiini on vastattu, sillä verkosto jonka olen päässyt luomaan, on mieletön.

Tämä on hyvin poikkeuksellinen tapa aloittaa työelämä. Trainee-jakso on laaja kokonaisuus, jonka aikana pääsee näkemään tekniikan eri osa-alueita, tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä ja haastamaan itseään jatkuvasti. Olen oppinut erityisesti sen, kuinka tärkeää työn suunnittelu ja aikatauluttaminen on. Jos kalenteri ei ole ajan tasalla, langat alkavat helposti karkailla käsistä.

Työskentelen teknisen määrittelyn tiimissä ja vastuualuettani ovat erityisesti teollisuuden laite- ja keskusvalmistajat. Autan myös suunnittelutoimistoja kehittämään energiatehokkaita ratkaisuja jotka hyödyntävät Schneiderin tuotteita ja ohjelmistoja. Tässä työssä jatkan myös trainee-jakson päätyttyä. Pidän työstäni, sillä pääsen edistämään juuri toivomiani asioita. Schneiderilla taistellaan maailman energiadilemmoja vastaan tarjoamalla ratkaisuja erilaisiin kestävän kehityksen haasteisiin. Yrityksen arvot ovat hyvin linjassa omieni kanssa.

Kasvua, kehitystä ja uusia ystäviä

Energy Generation on muutakin kuin työtä. Se on ihmisiä. Trainee-kavereiden kanssa on istuttu Kööpenhaminassa kattoterassilla katsellen auringonlaskua ja juteltu ihan kaikesta. Olen tosi etuoikeutettu saatuani kaikki nämä hienot ihmiset elämääni. Pidämme ulkomaisten kollegoiden kanssa tiiviisti yhteyttä ja näemme toisiamme usein – itse olen esimerkiksi pian lähdössä Liettuaan juhlimaan kollegani syntymäpäiviä.

Schneider Electricin Energy Generation on myös ainutlaatuinen tilaisuus kehittyä, niin työntekijänä kuin ihmisenä. Muistan, kun aivan ohjelman alussa meille sanottiin, että nyt teitä varmasti jännittää ja olette epävarmoja, mutta odottakaa: vuoden kuluttua ihmettelette, miten varmoja teistä onkaan tullut. Kasvu tässä ohjelmassa on mielestäni huimaa ja sitä tuetaan hienosti.

Suosittelen lämpimästi hakemaan mukaan Energy Generation Trainee -ohjelmaan. Täällä pääsee olemaan mukana uusimmissa teknisissä ratkaisuissa, matkustamaan, tekemään työtä mahtavien ihmisten kanssa, oppimaan koko ajan uutta – ja siinä sivussa ehkä myös pelastamaan maailman.”

 

Katso lisätietoja Energy Generationista!

Tutustu myös videoon, jossa viime vuoden Energy Generation -traineet kertovat kokemuksestaan!

2018-04-06T12:02:47+00:00