TRAINEE-TARINAT

ABB

31.01.2018

Startup-henkeä suuryrityksessä – Tommi viihtyy ABB:lla

”ABB on globaali yritys, joka linkittyy voimakkaasti suomalaisen teollisuuden historiaan.

Suomen ABB:n historia perustuu vahvasti Stömbergiin, jonka ABB osti aikanaan. Strömberg aloitti toimintansa jo 1800-luvun puolella, ja se on vaikuttanut suuresti suomalaisen teollisuuden historiaan. Juurien tiedostaminen on minusta tärkeää, mutta täällä on mahdollisuuksia myös kansainväliseen uraan.

Opiskelen viidettä vuotta tuotantotaloutta Tampereen teknillisessä yliopistossa. Opiskelemaan hakiessa minua kiinnosti mahdollisuus yhdistää sekä tekninen osaaminen että kaupallinen puoli. ABB:n Trainee-ohjelmaan puolestaan hakeuduin pari vuotta sitten, kun ABB järjesti Tampereella tilaisuuden, jossa ohjelmaa markkinoitiin. Siitä tuli heti tunne, että tämä voisi olla minun juttuni.

Tommi viihtyy Smart Sensor-tiimissä.

Tommi Parviainen on ABB Talent Trainee.

Hakuprosessi oli todella perusteellinen. Ensin lähetin hakemuksen, sitten tein netissä logiikkatestin ja sen jälkeen vuorossa oli videohaastattelu. Sitä seurasivat varsinaiset haastattelut, ryhmissä suoritetut case-tehtävät sekä speed dating -tyyppinen nopea haastattelukierros, jossa kahdeksan haastattelijan kanssa keskusteltiin kolme minuuttia kerrallaan.

Prosessin perusteellisuus herätti silloin ehkä vähän ihmetystä, mutta jälkikäteen ajateltuna se oli kaikkine vaiheineen todella opettavainen ja hyvä kokemus.

Tärkeintä on merkityksellisyys

Työskentelen ABB:llä Smart Sensor-tiimissä IoT-tuotepalvelukokonaisuuden parissa. Kesäisin teen ABB:lla täyttä päivää, ja lukukausien aikana työskentelen osa-aikaisesti. Työ on aidosti tosi monipuolista. Olen päässyt täällä toimimaan pienessä startup-henkisessä tiimissä, jolla on kuitenkin suuren yrityksen resurssit käytettävissä. Olemme juuri julkaisseet IoT-kunnonvalvontajärjestelmän sähkömoottoreille, ja olen työskennellyt muun muassa liiketoimintaprosessien kehityksen parissa. Hoidan myös yhteydenpitoa ABB:n paikallisiin myyntiyksiköihin maailmalla ja yleinen työkieli on silloin englanti.

ABB on yrityksenä maailmaa muuttava.

Välillä on haasteellista yhdistää koulu, työ ja vapaa-aika, mutta sitä helpottaa, että saan valita työaikani itse. Lisäksi olen saanut hyvän perehdytyksen taloon ja toimintatapoihin. Koko ajan tehdään toki uutta ja opittavaa on paljon, mutta kehittyminen on taattua.

Tulevaisuudessa haluan tehdä työtä, jolla on tarkoitus ja joka antaa onnistumisia. ABB on yrityksenä maailmaa muuttava. Kehitämme maailmaa parantavia teknologisia ratkaisuja esimerkiksi juuri moottoreiden ja muiden laitteiden energiatehokkuuden parantamiseksi. Näiden ratkaisujen vaikutus on ja tulee olemaan suuri, eli siinä mielessä teen tällaista tarkoituksellista työtä jo nyt.

ABB:n traineena on valtavasti erilaisia mahdollisuuksia, sisäisesti täällä pystyy siirtymään moniin eri toimenkuviin. Työn suhteen itselleni on tärkeintä sen merkityksellisyys. Työn pitää antaa enemmän kuin se ottaa.”

 

Lue lisää ABB:n tarjoamista mahdollisuuksista! 

2018-01-31T21:12:25+00:00