TRAINEE-TARINAT

Elisa

27.08.2018


Would you like to read this article in English? Click here! 

Elisa on paljon muutakin kuin matkapuhelinoperaattori. Olemme mukana muun muassa digitaalisen terveydenhuollon kehityksessä. Esimerkiksi IoT eli esineiden internet on koko ajan kasvava ja uusia mahdollisuuksia tarjoava ala.

Olin hyvin kiinnostunut elektroniikasta jo lapsena. Vanhempani suhtautuivat kiinnostukseeni kannustavasti, vaikka heitä varmasti harmitti jatkuva intoni avata ja purkaa kodin eri laitteita osiin. Intiassa opiskelin yliopistossa elektroniikkaa ja tietoliikennetekniikkaa. Suoritettuani kandin tutkinnon työskentelin hetken aikaa erään matkapuhelinvalmistajan palveluksessa, kunnes tulin Tampereen teknilliseen korkeakouluun täydentämään osaamistani.

Elisa Talent Program löytyi opintojeni lopputyövaiheessa. Ohjelma vaikutti mielenkiintoiselta ja hain. Sijoituin Elisan tutkimukseen ja sain tehtäväkseni etsiä uusia teknologioita sekä perehtyä niihin. Vuorovaikutus- sekä johtamistaitoni vahvistuivat valtavasti.   

Jakso oli hyvin intensiivinen, mutta palkitseva kokemus.  Sen aikana pääsin tutustumaan koko organisaatioon aina asiakasrajapintaa ja siellä työskentelyä myöten. Tein tiivistä yhteistyötä Elisan lukuisten eri osastojen kanssa. Puolen vuoden jakson päätteeksi minulle tarjoutui mahdollisuus jatkaa töitä Elisalla. Mielessäni ei tuolloin edes käynyt, että lähtisin töihin muualle –  harvoin se tulee mieleen muillakaan, sillä noin 90 % Elisan Trainee -ohjelmaan osallistuvista jää taloon.

Tällä hetkellä työskentelen Elisan tuotantoyksikössä projektipäällikkönä. Tekoäly ja koneoppiminen ovat työni keskiössä. Ne voivat parantaa esimerkiksi asiakaskokemusta suuresti ja vapauttaa inhimillisiä resursseja muuhun tärkeään käyttöön Työssäni toteutan erilaisia pilottihankkeita ulkoisten kumppanien, muun muassa useiden startup-yritysten kanssa.

Vaikka Elisa on vahvasti suomalainen, on se myös hyvin kansainvälinen yritys. Trainee-jakson aikana tulin luoneeksi mielettömän globaalin verkoston. Työpaikalla on myös loistava yhteishenki. Elisa on innovatiivinen, energinen ja eteenpäin menevä yritys, joka haluaa jatkuvasti tarjota työntekijöilleen mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa. Oppiminen on täällä vahvasti läsnä riippumatta siitä mitä työtä tekee ja millä osastolla.

Suuri unelmani on jonain päivänä kehittää ketteriä oppimisratkaisuja kehittyviin maihin. Koulutuksen tulisi olla kaikkien ulottuvilla riippumatta asuinpaikasta ja elintasosta. Uskon, että tekoälyprojektit sekä koneoppiminen joiden parissa työskentelen nyt, voivat vielä jonain päivänä palvella tätä unelmaa.

Kartik Sharma,

projektipäällikkö

 

***

Syksyn 2018 Elisa Talent Program -haku on käynnistynyt!  Lue lisää ja hae mukaan!

2018-08-31T05:42:42+00:00